Bruidsmeisjes

Bruidsmeisjes

Bruidsmeisjes en kleedjes

In andere landen, waaronder Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië, zie je het bijna op elk huwelijk.
Aan aan de zijde van de bruid staan alle bruidsmeisjes, allemaal gehuld in dezelfde jurk.
Ook in België zien we dit alsmaar meer op huwelijken. Wat is hier het verhaal achter?
Hiervoor moeten we wel héér ver teruggaan in de tijd.

Imperium Romanum (+-600jaar VC)

Romeinen hadden oude geloofsovertuigingen en tradities. Eén van deze overtuiging of oude tradities was dat belangrijke gebeurtenissen helaas eveneens de aandacht trok van boze Goden en boze geesten.
Nu in die periode waren er wel een héél aantal goden en geesten, (dus niet allen Cupido) waaronder ook een aantal slechte goden en boze geesten.
Om de bruid te beschermen tegen deze ‘slechte’ goden bedachten de Romeinen een slimme doch eenvoudige oplossing. Als alle bruidsmeisje hetzelfde kleed zouden aanpassen als de bruid, konden de goden natuurlijk niet weten wie de bruid was en zodoende kleedden ze alle bruidsmeisjes met hetzelfde bruidskleed als de bruid zelf.
De boze geesten en Goden werden verward en hierdoor op afstand gehouden.
Hiermee behoeden ze alvast het bruidspaar van mogelijk onheil.

Deze traditie werd door de eeuwen heen goed in stand gehouden.
Ook vandaag wordt deze in vele landen in ere gehouden, zij het in een lichte variant.
Natuurlijk is de bruid de belangrijkste persoon van de dag en mochten de bruidsmeisje nu eveneens hetzelfde (bruids) kleed aan hebben zou de fotograaf zich misschien al te vaak vergissen.
Nu verschijnen deze lieftallige bruidsmeisjes niet meer in hetzelfde bruidskleed aan de zijde van de bruid. Maar wel vaker en vaker met z’n allen in hetzelfde feestkleed.

Persoonlijk vind ik het ‘TOP’. Ik herken de bruid nu, vergissen is voor mij niet meer mogelijk. En zo’n een leuke groep bruidsmeisjes in dezelfde feestelijke outfit kan ik ook niet meer missen!
En geef toe het heeft wel iets. al die bruidsmeisjes in het zelfde kleed. Het geeft het het huwelijk en de bijhorende ceremonie nog meer uitstraling.
En voor de beelden is het al helemaal geweldig.

Wij zijn nu wel nieuwsgierig naar jullie huwelijk.
Hoe zou jij  je bruidsmeisje graag gekleed willen zien op jouw huwelijksdag?
Geloof jij in boze geesten en boze goden?
Laat het ons weten?

Tot hoors “Dehuwelijksfotograaf”